Nummers in Resident Evil

Resident Evil is een spannend en angstaanjagend horrorspel uit Japan. De game werd razend populair en kreeg een film met dezelfde titel. Ook de muziek in het spel heeft een duistere en griezelige ondertoon en past perfect bij de sfeer die de makers wilden creëren. Wij geven een korte beschrijving van het populaire spel en wat meer informatie over de nummers die worden gebruikt.

Korte beschrijving van Resident Evil

Het eerste spel van de Resident Evil reeks kwam in 1996 op de markt, net na het verschijnen van de eerste Playstation. Resident Evil was een game bedoeld voor volwassenen. Sinds 1996 zijn er zes andere delen verschenen, die telkens heel wat extra games bevatten. In 2017 zal het zevende spel worden uitgebracht. Capcom ontwikkelde de videogames en de Japanner Shinji Mikami bedacht het eerste Resident Evil spel. Hij creëerde een nieuwe soort weergave van de achtergrond in het spel. De Resident Evil spellen horen thuis in het horrorgenre. Bijna alle delen in de reeks gaan over een zombieplaag, veroorzaakt door het virus ‘T-virus’ dat werd ontwikkeld door het bedrijf Umbrella Corporation. Enkele wezens veranderen in monsterlijke wezens die de personages moeten verslaan. Typisch voor het spel is de angstaanjagende sfeer die wordt gecreëerd. Spelers hebben bijvoorbeeld een beperkt aantal kogels, het spel zit vol met schrikeffecten en de gepaste muziek zorgt voor een griezelig effect.

De muziek in Resident Evil

Net zoals de muziek in Call of Duty, bepalen de melodieën in het spel grotendeels de sfeer. Bij Resident Evil betekent dit angst, horror en spanning. De muziek evolueert van zachte, prachtige tonen naar duistere en schrikwekkende melodieën waar je liever niet alleen naar luistert. Om de muziek zo perfect mogelijk te krijgen, werkten de makers van het spel met meerdere componisten. Hideaki Utsumi schreef muziek voor het eerste Resident Evil spel en bleef veertien jaar actief bij Capcom. De Japanse computerspelcomponist Tetsuya Shibata is verantwoordelijk voor de muziek van meer dan twintig games. Hij componeerde mee aan de melodieën in de serie Resident Evil Outbreak. Andere componisten die meewerkten aan de serie zijn Takeshi Miura, Hijiri Anze, Sanae Kasahara, Masami Ueda, Shusaku Uchiyama en Syun Nishigaki.

De nummers uit de games werden zo populair dat ze telkens verschenen op cd. Fans van de Resident Evil reeks konden bijgevolg telkens luisteren naar hun favoriete nummers uit het spel. Daarnaast inspireerde de muziek ook heel wat andere artiesten.